Tapahtumat ja matkailupalvelut vetävät asiakkaita Keski-Suomeen sekä muualta Suomesta että maan rajojen ulkopuolelta. Kotikansainvälistymistä edistävät kansainvälisten ryhmien vierailut ja kansalaisjärjestöjen kansainväliset hankkeet.

Kansainvälisten tapahtumien areena

Messut, kongressit, seminaarit, urheilukisat ja festivaalit järjestyvät ammattimaisella otteella. Jyväskylä ja Jämsä kulkevat tapahtumamatkailun kärjessä. Laajimmin maailmalla tunnetaan perinteikäs autourheilutapahtuma Neste Oil Rally, jonka hermokeskus on Jyväskylän Paviljonki. Keskellä Jyväskylää sijaitseva Paviljonki tarjoaa mainiot puitteet myös muille tapahtumille, messuille ja kongresseille. Hyvät yhteydet, toimivat palvelut ja riittävä majoituskapasiteetti houkuttavat kaupunkiin monenlaisia tapahtumia.

Myös Jämsän, erityisesti Himoksen alue profiloituu paitsi tunnettuna talviurheilukeskuksena, myös monenlaisten urheilu-, viihde- ja kulttuuritapahtumien areenana ympäri vuoden. Luonto-, liikunta- ja matkailukeskus Piispala Kannonkoskella tunnetaan nuorisoryhmien toiminnallisten leirien ja kurssien järjestäjänä. Toimiva, laadukas ja luontoa lähellä oleva ympäristö kiinnostaa yhä enemmän myös kansainvälisiä ryhmiä.

Monikulttuurinen Keski-Suomi ja kansainvälistyvä nuoriso- ja järjestötoiminta

Keski-Suomen väestö kansainvälistyy vuosi vuodelta. Erilaiset kulttuurit huomioidaan julkisissa palveluissa ja eri-ikäisten toiminnassa. Koulutuksessa ja työpaikoilla edistetään kansainvälistä ja monikulttuurista kohtaamista ja toimintaa.

Kansalaisjärjestöt hakevat hankekumppaneita kansainvälisistä verkostoista ja erilaiset vaihto-ohjelmat mahdollistavat kansainväliset kokemukset jo nuorena. Keski-Suomessa huolehditaan siitä, että alue säilyttää ja vahvistaa asemaansa valtakunnallisesti ja kansainvälisesti nuorten arvostamana asuinalueena.