Keski-Suomi osana maailmaa

Keskisuomalaiset yritykset, organisaatiot ja ihmiset toimivat sujuvasti kansainvälisissä verkostoissa. Maantieteellisen sijainnin merkitys vähenee tiedon, osaamisen ja sähköisten palvelujen maailmassa. Keski-Suomi on yhtä lähellä kuin mikä tahansa kansainvälinen keskus.

Kansainvälistä huippuosaamista

Keskisuomalaisten organisaatioiden ja niiden työtekijöiden osaaminen biotaloudessa, digitaloudessa sekä osaamistaloudessa on huippuluokkaa. Keskisuomalaiset ovat maailmalla haluttuja yhteistyökumppaneita. Yritysten, tutkimus- ja oppilaitosten sekä julkisten toimijoiden yhteistyö rakentaa Keski-Suomea kansainvälisesti merkittävänä osaamisen keskittymänä. Kansainvälinen osaaminen nostaa alueen työnantajien vetovoimaa, jonka ansiosta Keski-Suomi houkuttelee ulkomaalaisia osaajia. Osaaminen vetää ympärilleen osaamista, mikä vauhdittaa koko maakunnan kehittymistä.

Lue lisää »

Vientivetoinen maakunta

Keski-Suomesta viedään maailmalle osaamista, pitkälle jalostettuja tuotteita ja laadukkaita palveluita. Maakunnan raaka-aineet jalostuvat paikallisissa tuotantolaitoksissa. Laadukas palveluvienti takaa asiakkaita matkailu- ja hyvinvointibisnekseen.

Lue lisää »

Matkailua ja kotikansainvälistymistä

Tapahtumat ja matkailupalvelut vetävät asiakkaita Keski-Suomeen sekä muualta Suomesta että maan rajojen ulkopuolelta. Kotikansainvälistymistä edistävät kansainvälisten ryhmien vierailut ja kansalaisjärjestöjen kansainväliset hankkeet.

Lue lisää »